نحوه رشد فک و صورت تاثیر بسیار زیادی در موقعیت دندان ها و همینطور فکین در آینده دارد. به این صورت که اگر در هر یک از مراحل رشد فک و صورت مشکلی به وجود بیاید، ممکن است زمینه ساز نامرتبی دندان ها و به هم خوردن فرم طبیعی دندان ها در آینده باشد. اما ارتودنسی پیشگیری می تواند از بروز مشکلات دندانی در آینده جلوگیری کند. بنابراین بیایید در مورد ارتودنسی پیشگیری بیشتر صحبت کنیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleانجام ارتودنسی دندان می تواند در سنین کودکی و قبل از رشد دندان های دائمی انجام شود تا فرد در بزرگسالی دچار نامرتبی دندانها نشود. در حقیقت در ارتودنسی پیشگیری یا ارتودنسی پیشگیرانه سعی می کنیم تا مشکلات دندان ها و فک را شناسایی کنیم و از بروز ناهنجاری های فک و دندان در سنین بالاتر پیشگیری کنیم تا از همان سن کودکی دندان های دائمی به صورت صحیح رشد کنند.
از طرفی درمان بسیاری از مشکلات دندانی می تواند پرهزینه و زمان بر باشد؛ همچنین می دانیم که برخی از بیماری ها با افزایش سن تشدید می شوند. تمام این مسائل باعث می شود که ما به درمان پیشگیرانه توجه بیشتری داشته باشیم.
در ارتودنسی پیشگیرانه که در حقیقت مجموعه ای از اقدامات است، یک متخصص ارتودنسی ابتدا رشد فک و درآمدن دندان های کودک را بررسی می کند و سپس قبل از بروز هر مشکلی با استفاده از ابزارها و تکنیک های خاصی به حل آن می پردازد و مانع از رشد نامرتب دندان ها در آینده و یا کاهش آن می شود. انجام ارتودنسی پیشگیری، هزینه درمان ناهنجاری های فک و دندان ها را در سنین بالاتر کمتر می کند و حتی ممکن است باعث شود که فرد دیگر در آینده نیازی به درمان نداشه باشد.
در اغلب موارد این پیشگیری نیاز به همکاری بین بیمار، دندانپزشک و ارتودنتیست دارد. رعایت بهداشت دهان و دندان توسط بیمار و تشخیص مشکلات دندانی که در معاینات منظم توسط دندانپزشک صورت می گیرد، می تواند مشکلات جزئی را قبل از تبدیل شدن به مسائل اساسی برطرف کند.
به توصیه بهترین متخصصان ارتودنسی، بهتر است کودکان در حدود سن 8 سالگی به دندانپزشک مراجعه کرده و معاینه ارتودنسی شوند تا در صورت نیاز درمان کودک شروع شود. البته لازم به ذکر است که همه تحقیقات نشان داده است که تنها 10 درصد از کودکانی که برای معاینه به متخصص ارتودنسی خود مراجعه می کنند واقعا نیاز به درمان زودهانگام و پیشگیری کننده دارند.
برای اطلاع از اینکه آیا کودک شما به ارتودنسی زودهنگام و پیشگیریانه نیاز دارد یا نه، باید به یک متخصص ارتودنسی متبحر در شهر خود مثلا بهترین متخصص ارتودنسی در کرج مراجعه کرد تا او با استفاده از تخصص، مهارت و ابزارهای مختلفی که در اختیار دارد تشخیص دهد که آیا کودک شما یک کاندید مناسب برای این ارتودنسی است یا نه. اگر کودک شما قبل رشد دندان های دائمی خود مشکلات زیر را داشته باشد، یک کاندیدای مناسب برای ارتودنسی پیشگیری به حساب می آید:
دندان های شیری به عنوان نگهدارنده فضا برای دندان های دائمی عمل می کنند. از دست دادن زودهنگام این دندان ها به دندان های مجاور این اجازه را می دهد که در این فضای خالی ایجاد شده پیشروی کنند و فضای لازم برای رشد دندان های دائمی را کاهش دهند. به همین دلیل مراقبت از دندان های شیری اهیمت بالایی دارد و در ارتودنسی پیشگیری نیز تمرکز زیادی بر دندان های شیری می شود.
🔸 بیشتر بخوانید:
در واقع صاف و مرتب شدن دندان ها از مزایای غیر قابل انکار ارتودنسی هستند، اما داشتن لبخند زیبا به همراه دندان های سالم خوشایند تر است. از این رو تمرکز درمان ارتودنسی هم بر روی تراز کردن دندان ها و هم سلامت آنها است، زیرا دندان های صاف و مرتب می توانند موارد زیر را آسانتر کنند. مزایای ارتودنسی پیشگیری که می توانند مادام العمر باشند عبارتند از:
دندان هایی که به وسیله درمان ارتودنسی صاف و مرتب می شوند، می توانند در بسیاری از عملکرد های روزانه تاثیر داشته باشند. به طور مثال: با جویدن بهترغذا، هضم آن نیز آسانتر می شود. همچنین اگر مشکلات دندانی در کودکی برطرف شوند در شکل گیری صورت نقش بسزایی دارند.
دندان ها باید در زاویه مناسبی قرار گرفته باشند تا تحت شرایط مناسبی کار جویدن را به درستی انجام دهند. درمان ارتودنسی با استفاده از ارتودنسی ثابت یا متحرک می تواند زاویه دندان ها را در جهت مناسب قرار بدهد.
زمانی که دندان ها در موقعیت صحیح خود قرار می گیرند، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن راحت تر می شود. این دسترسی آسان برای تمیز کردن دندان ها، کلید موفقیت برای جلوگیری از نشستن پلاک ها و یا باکتری ها بر روی دندان ها است. زیرا پلاک ها می توانند تبدیل به جرم شوند و در نهایت منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه شوند.
اگر تراز دندان ها درست نباشد حتی اگر به طور طبیعی صاف باشند، احتمال بروز مشکلات دندانی وجود دارد. زیرا زمانی که دندان ها به طور نادرست به هم می رسند، ممکن است ساییده شوند. این سایش دندان ها به نوبه خود منجر به بریدگی، ترک خوردگی و افزایش پوسیدگی می شود. تراز نبودن دندان ها باعث مشکلات دیگری مانند مشکلات گفتاری، مشکلات تنفسی یا آپنه خواب می شود.