روکش کردن دندان ها یکی از روش های دندانپزشکی است که برای زیبا شدن و تقویت دندان ها به کار می رود. بعد از روکش کردن دندانها، یکی از مشکلاتی که ممکن است برای دندان و روکش دندان به وجود بیاید، افتادن روکش دندان است.
برخی از افرادی که از روکش دندان استفاده می کنند، این سوال برایشان پیش می آید که اگر روکش دندان افتاد باید چکار کنیم؟ اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم. در این مقاله درباره اقدامات لازم بعد از افتادن روکش دندان و دلایل افتادن آن بحث خواهیم کرد.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleروکش دندان در واقع تاج یا کلاهک سفید رنگی است که به صورت کامل بر روی دندان اصلی چسبانده می شود و کاربردهای زیبایی و ترمیمی دارد. این روکش توسط چسب مخصوصی بر روی دندان نصب می شود.
ممکن است روکش دندان به دلایل مختلفی از دندان جدا شود. در این شرایط باید تا زمان نصب مجدد روکش، اقدامات زیر را انجام داد:
در این حالت بیمار قبل از انجام هر کاری باید آرامش خود را حفظ کند. این مشکل به راحتی درمان می شود و اصلا جای هیچ گونه نگرانی و استرسی نیست. احتمالا افتادن روکش دندان کمی دردناک باشد و می توان با مصرف استامینوفن و یا ایبوپروفن این درد را تسکین داد.
بیمار باید روکش جدا شده را بررسی کند و اگر قسمتی از روکش شکسته باشد، همه قسمت های آن را پیدا کند.
روکش دندان جدا شده را باید با آب و صابون تمیز کرد و تا زمان مراجعه به دندانپزشک آن را در یک محفظه یا کیسه تمیز نگهداری کرد.
بیمار باید با دندانپزشک خود تماس بگیرد و موضوع را با او در میان بگذارد. دندانپزشک معمولا توصیه های لازم در خصوص اقدامات پس از افتادن روکش دندان را ارائه خواهد کرد و برای نصب مجدد روکش، نزدیک ترین وقت را برای بیمار تعیین می کند.
?? بیشتر بخوانید:
بیمار باید برای مراقبت از دندان و جلوگیری از ایجاد حساسیت تا زمان نصب مجدد روکش از روکش موقت استفاده کند. می توان با مراجعه به داروخانه، سمنت یا چسب روکش دندان موقت را تهیه کرده و طبق دستور داخل بسته بندی آن را نصب کند.
بیمار بعد از افتادن روکش دندان و چسباندن روکش موقت، باید از مصرف غذاهای خیلی گرم، خیلی سرد، غذاهای اسیدی، خوراکی های ترد، جویدنی و سفت خودداری کند. این مواد غذایی منجر به شل شدن روکش موقت می شوند.
باید در زمان مشخص شده برای حل مشکل به وجود آمده به مطب دندانپزشک مراجعه کرد. اگر روکش دندان آسیب جدی ندیده باشد، دندانپزشک می تواند به راحتی با چسب مخصوص آن را بر روی دندان قرار دهد.
اگر روکش آسیب جدی دیده باشد و قابل ترمیم نباشد، باید تمام مراحل روکش دندان را از اول انجام داد و روکش جدیدی را جایگزین روکش قبلی کرد.
روکش دندان به دلایل مختلفی از دندان جدا می شود که این دلایل عبارتند از:
برخی مواقع، بی دقتی دندانپزشک در نصب روکش های دندانی باعث می شود روکش به درستی بر روی دندان قرار نگیرد و بعد از مدت کوتاهی از دندان جدا شود. اینکار شما را مجبور به نصب روکش دندان جدید و پرداخت هزینه روکش دندان جدیدی می کند.
رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، باعث تجمع پلاک های دندانی و باکتری می شود. این شرایط به مرور باعث ایجاد عفونت و پوسیدگی در دندان می شود و در نهایت، اتصال بین روکش و دندان از بین می رود و روکش از دندان جدا می شود.
یکی از اصلی ترین علت های جدا شدن روکش، پوسیدگی دندان روکش شده است. اگر دندان به خوبی ترمیم و عصب کشی نشده باشد یا روکش به درستی بر روی دندان نصب نشده باشد، باکتری ها در ریز روکش رشد می کنند و باعث پوسیده شدن دندان و افتادن روکش دندان می شوند.
یکی از دلایل ماندگاری بالای روکش های دندانی، استفاده از چسب های مرغوب و باکیفیت است. اگر دندانپزشک برای قرار دادن روکش بر روی دندان از چسب بی کیفیتی استفاده کند، بعد از مدتی اتصال بین روکش و دندان از بین می رود و روکش می افتد.
شکستن پوست آجیل ها و گاز گرفتن غذای سفت و سخت، فشار زیادی به روکش و دندان وارد می کند و باعث شکستن و افتادن روکش دندان می شود.
مصرف خوراکی ها و غذاهای چسبناک و شیرین، سبب کنده شدن روکش های دندانی می شود. این مواد به دندان ها و روکش دندان می چسبند و باعث شل شدن روکش ها می شوند.
اگر میزان استانداردی از تاج دندان بعد از ترمیم باقی نمانده باشد، روکش به خوبی بر روی دندان قرار نمی گیرد و بعد از مدت کوتاهی می افتد.
عادت دندان قروچه در شب، باعث ساییدن شدن روکش و افتادن آن می شود.
اگر روکش بنابر دلایل گفته شده در این مقاله از دندان جدا شود، باید برای حل این مشکل به دندانپزشک مراجعه کرد. در صورتی که روکش دندان آسیب ندیده باشد، دندانپزشک روکش را با کمک چسب بر روی دندان قرار می دهد. اما اگر روکش دندان شکسته باشد، دندانپزشک باید برای ساخت روکش جدید اقدام کند و روکش جدید را جایگزین روکش افتاده کند.