مهمترین نشانه پس زدن ایمپلنت، حرکت کردن ایمپلنت است که ناشی از فقدان رشد مناسب و تشکیل استخوان اطراف ایمپلنت می باشد. این نشانه یعنی استخوان به پایه ایمپلنت جوش نخورده است.
در ابتدا این تحرک ممکن است بسیار ناچیز باشد و تنها میتواند توسط دندانپزشک تشخیص داده شود، اما در طول زمان که ترکیب بین پیچ ایمپلنت و استخوان فک به خوبی شکل نگرفته باشد، شما احساس خواهید کرد که ایمپلنت آزاد است و ممکن است هنگام جویدن یا صحبت کردن حرکت کند. ایمپلنت لق دائماً در حال حرکت و دردسر ساز است.
یک نشانه دیگر که میتواند به شما بگوید که ترکیب استخوان به درستی شکل نگرفته است، درد، عفونت و یا تورم است که در تمام افراد رخ نمیدهد. اگر دندانپزشک حس کند که ایمپلنت دندان شما در حال حرکت است و مشکلی دارد، از اشعه ایکس و عکسبرداری برای بررسی رشد استخوان استفاده خواهد کرد، عکسبرداری مشخص میکند که آیا پایه های ایمپلنت به استخوان فک جوش خورده است یا خیر.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleبرای درک بهتر علل شکست ایمپلنت، ابتدا به انواع شکست بنگریم. به طور کلی دو نوع مشکل در این زمینه وجود دارد و اساس این طبقهبندی، زمان وقوع این مشکل است. یک نوع شکست، “شکست اولیه” است، به این معنی که مشکل در چند ماه اول بعد از قرار گرفتن ایمپلنت رخ میدهد.
در این موارد، استخوان به درستی در اطراف ایمپلنت ایجاد نمیشود و ایمپلنت خیلی راحت در محل کاشت حرکت می کند و به طور کامل شل شده است. این مشکل معمولاً نتیجه درمان ناکافی، عفونت، عدم تعادل و ثبات ایمپلنت در هنگام قرار دادن در استخوان، یا حرکات بسیار کوچک ایمپلنت در طول فرآیند ترمیم و بهبودی است.
به مواردی اشاره دارد که در حدود یک سال پس از کاشت ایمپلنت رخ میدهند. در این موارد, ایمپلنت در ابتدا محکم است اما بعداً به خاطر عفونت یا فشار بیش از حد روی ایمپلنت شل میشود. عکس های رادیولوژی نشان می دهد که این علائم نشان دهنده نوعی بیماری به نام پریایمپلنتیت است؛ .این عارضه با گسترش عفونت و تخریب استخوان اطراف ایمپلنت ایجاد میشود.
وقوع این مشکل یکی از نگرانیهای رو به رشد پزشکان و بیماران خواهد بود، زیرا نشان دهنده وجود عفونت فعال با ایمپلنتها است که گاهی اوقات با درد، آبسه و بوی بد دهان همراه می باشد. برای جلوگیری از این بیماری باید گامهایی برداشته شود و متاسفانه در بسیاری از موارد، ایمپلنت باید برای جلوگیری از شیوع عفونت، درد، و تخریب بیشتر استخوان برداشته می شود.
مطالعه اخیر در سوئد نشان میدهد که ۲۶ درصد از ایمپلنت هایی که بین 5 تا 10 سال پیش گذاشته شده اند نشانههایی از پریایمپلنتیت را نشان میدهند.
دلیل دیگری که ممکن است باعث حذف ایمپلنت شود این است که ایمپلنت در موقعیت اشتباهی قرار داده شده است. وقتی این اتفاق میافتد، احتمال شکست ایمپلنت افزایش مییابد چون حرکت و انتقال ایمپلنت به مکان مناسب مشکل است. البته، این مسئله را میتوان با رفتار و طراحی مناسب مهار کرد.
بعد از این که دندان از دهان خارج و محل کاشت آماده شد، پایه ایمپلنت دندان در استخوان فک کار گذاشته میشود. زمان مورد نیاز برای تکمیل فرآیند جوش خوردن ایمپلنت دندان بسته به محل کاشت و شرایط بیمار فرق میکند. لازم به ذکر است که موفقیت عملیات به طور کامل به این مسئله بستگی دارد که آیا ایمپلنت دندان درست جوش میخورد یا خیر ایمپلنت معمولاً بعد از دو یا شش ماه به طور کامل جوش خورده و با فک ترکیب می شود.
بعد از این زمان، شما میتوانید دندانپزشک خود را ببینید تا مطمئن شوید که پایه های ایمپلنت به درستی متصل شده اند یا خیر. در حقیقت، عدم ثبات و حفظ ایمپلنت مشکل اصلی است که بیماران پس از کاشت دندان نسبت به آن شکایت دارند. پیوند پایه ایمپلنت در داخل دهان به ایمپلنت ها اجازه ثبات می دهد.در این روش، یک میله تیتانیوم به طور مستقیم در حفره دهانی قرار داده میشود.
موفقیت درمان ایمپلنت به عوامل زیادی بستگی دارد، اما برخی عادتهای پزشکی و پیچیدگیهای خاص وجود دارد که احتمال عدم موفقیت درمان را افزایش میدهد.
عدم موفقیت در درمان میتواند به چند دلیل و در چند سطح رخ دهد. شکست کوتاهمدت که شکست در ترمیم استخوان نامیده می شود و به فرآیندی اشاره میکند که در آن استخوانها به درستی التیام نیافته است. این نوع شکست ممکن است به دلیل عوامل سیستمیک زیر باشد:
علائم پس زدن ایمپلنت شامل موارد زیر می شود:
این نوع از شکست کوتاهمدت را میتوان به صورت زیر درمان کرد: ایمپلنت باید حذف شود، مکان ایمپلنت را باید با یک پیوند استخوان ترمیم کرد، و بافت باید قبل از کاشت دوباره ایمپلنت درمان شود. چون ترمیم استخوان بسیار کندتر از ترمیم بافت است، این فرآیند میتواند چندین ماه طول بکشد.
۴۸ ساعت (۲ روز) پس از کاشت زمان بسیار مهم و حیاتی است. گاز استریل را به مدت یک ساعت از روی دندان برندارید و فقط در صورت خونریزی شدید آن را تغییر دهید. خون ریزی، تورم و درد پس از کاشت در چند روز اول طبیعی هستند و حتی نشانه مثبتی هم هستند که محل ایمپلنت بهبود یافته است.
در روز اول پس از کاشت، از یک مسواک نرم برای تمیز کردن دندانهای دیگر استفاده کنید. در روز دوم و سوم، دهان خود را ۲ تا ۳ بار در روز با دهان شویه تمیز کنید.
حفظ بهداشت دهان مناسب کلید حل مشکلات مربوط به شکست ایمپلنت است. مسواک زدن دو بار در روز و استفاده از دهان شویه ضد باکتری باعث میشود که لثه سالم بماند و از ایجاد مشکلات تا زمانی که ایمپلنت جدید به طور محکم در محل قرار دارد، جلوگیری کند.
برای رسیدن به نتیجه بهتر و بهبود سریع تر حتما رژیم غذایی مناسب بعد از ایمپلنت دندان را رعایت کنید
در مجله دندانپزشکی ایمپلنت با ماه همراه شوید.