اگر فردی تعدادی یا تمامی دندان های خود را از دست داده باشد، می تواند از دندان مصنوعی استفاده کند. دندان مصنوعی یکی از رایج ترین روشهای پر کردن جای خالی دندان است که فرد می تواند انجام دهد تا طرح لبخند خود را اصلاح کند. هزینه دندان مصنوعی نسبت به سایر روش ها بسیار کمتر است. امروزه استفاده از دندان مصنوعی راحت تر و طبیعی تر از گذشته است و حتی ممکن است کسی متوجه مصنوعی بودن دندان ها نشود. عوامل مختلفی هستند که در هزینه دندان مصنوعی تاثیر می گذارند. مهمترین فاکتور تاثیر گذار در هزینه ها، نوع دندان مصنوعی است. در ادامه بعد از بررسی هزینه ها، در مورد انواع دندان مصنوعی نیز توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleدندان مصنوعی یک جایگزین برای دندان هایی است که از بین رفته اند. این دندان ها که از جنس پلاستیک و فلز هستند طوری ساخته می شوند که به طور کامل در دهان افراد فیکس شوند. دندان مصنوعی را می توان از یک جهت به دو گروه “دندان مصنوعی کامل” و “دندان مصنوعی تکه ای” تقسیم کرد. دندان مصنوعی کامل زمانی استفاده می شود که همه دندان های خود را از دست داده باشید و دندان مصنوعی تکه ای برای زمانی استفاده می شود که تعدادی از دندان هایتان را از دست داده باشید. استفاده از دندان مصنوعی دارای مزایای بسیاری است که از جمله آن میتوان به بهبود در عملکرد طبیعی دندان ها و عدم افتادگی گونه و لب ها اشاره کرد.
هزینه دندان مصنوعی با توجه به سلامت دندان و لثه های بیمار، تعداد دندان های از دست رفته، دستمزد دندانپزشک، میزان تخصص دندانپزشک، مکان قرار گرفتن مطب دندانپزشکی و غیره تعیین می شود. یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه دندان مصنوعی، نوع آن می باشد.
نوع دندان مصنوعی | هزینه دندان مصنوعی |
یک دست دندان متحرک | از 4 میلیون به بالا (هر فک) |
دندان پارسیل کروم کبالت دو طرفه | از 4 میلیون به بالا (هر فک) |
دندان مصنوعی تکه ای ژله ای تا سقف ۵ دندان | از 900 هزار تومان به بالا |
دندان مصنوعی ثابت (متکی بر ایمپلنت) | از 20 میلیون به بالا |
بریج دندان | از 800 هزار تومان به بالا |
برخی از انواع بیمه ها ممکن است تمام یا بخشی از هزینه ها را بدهند. در صورتی که دندان های مصنوعی از نظر پزشکی ضروری تشخیص داده شوند، بیمه قبول میکند 15 الی 50 درصد از کل هزینه ها (تا سقف طرح سالانه) را بپردازد. البته درباره میزان پرداخت هزینه ها باید با بیمه خود مشورت کنید. برای پروتز دندان به دنبال دندان مصنوعی ارزان قیمت نباشید زیرا هزینه های جانبی آن ممکن است بسیار بیشتر شود. بهتر است پول خود را برای مواردی هزینه کنید که در طولانی مدت برای شما به صرفه باشد.
بیشتر بخوانید:
همانطور که اشاره شد نوع دندان مصنوعی در هزینه ها تاثیر گذار است. برای درک تفاوت هزینه دندان مصنوعی باید با تفاوت انواع مختلف آن آشنا شوید:
این نوع از دندان مصنوعی برای افرادی کاربرد دارد که تمامی دندان های خود را در فک بالا و پایین از دست داده باشند. دندان مصنوعی کامل بعد از کشیدن دندان ها و بهبود لثه های فرد که حدودا 8 الی 12 هفته طول می کشد در دهان فرد قرار داده می شود. برای اینکه در این مدت بدون دندان نباشید، از دندان مصنوعی فوری استفاده می شود.
دهان مصنوعی فوری به این صورت است که بعد از کشیدن تمامی دندان ها بلافاصله در درون دهان فرد قرار می گیرد. البته به علت انقباض استخوان و لثه ها بعد از کشیدن دندان ها، باعث می شود که به دستکاری و تنظیم بیشتری نیاز داشته باشد. هزینه این نوع دندان مصنوعی از همه انواع متحرک بیشتر است چون تعداد آن بیشتر است.
دندان های مصنوعی ثابت همان ایمپلنت ها هستند که به راحتی می توانند طرح لبخند افراد را بهبود ببخشند. از ایمپلنت دندان می توان به عنوان پایه بریج ثابت استفاده کرد تا دندانهای مصنوعی بر روی این پل ها ثابت شود. هزینه دندان مصنوعی ثابت نسبت به نوع متحرک آن به طبع بالاتر است. استفاده از بریج و دندان مصنوعی ثابت بیشتر می تواند شبیه به دندان طبیعی عمل کند و به فرد نیز احساس بهتری بدهد. ایمپلنت های دندان به استخوان فک متصل می شوند.
اوردنچر یکی از انواع دندان های مصنوعی است که بر روی فک ثابت شده و عملکرد آن کاملا شبیه به دندان های طبیعی است. البته علاوه بر عملکرد، ظاهر این دندان ها نیز شبیه به دندان های طبیعی می باشد. این نوع هم با توجه به تعداد دندان ها می تواند هزینه های متفاوتی داشته باشد.
ایمپلنت های دندان که به نوعی دندان مصنوعی ثابت هستند، پایه ای فلزی از جنس تیتانیوم داشته که با بدن سازگاری دارند. این ایمپلنت ها ثابت و دائمی هستند که به جای دندان های از دست رفته قرار داده می شوند. دندانپزشک ابتدا ایمپلنت دندان را درون استخوان فک قرار می دهد و سپس تاج و روکش را بر روی این ایمپلنت ها قرار می دهد. این روش بیشتر برای افرادی به کار می رود که تعداد کمی از دندان های خود را از دست داده اند. البته افرادی که تمامی دندان های خود را از دست داده اند نیز می توانند ایمپلنت یا کاشت دندان انجام دهند. هزینه ایمپلنت دندان نیز با توجه به تعداد دندان ها متفاوت است.
این دندان مصنوعی از انواع تکه ای یا جزئی است که بر روی یک پایه پلاستیکی همرنگ لثه و بر روی بدنه فلزی قرار می گیرد. این بدنه فلزی، دندان مصنوعی را در جای خود نگه می دارد. افرادی که تعدادی از دندان های خود را از دست داده اند ولی قصد استفاده از ایمپلنت دندان را ندارند، می توانند از دندان مصنوعی تکه ای یا پارسیل استفاده کنند. دندان مصنوعی پارسیل، ظریف، متحرک و دارای ظاهری طبیعی بوده و در عوض قلاب، با اتصال های داخلی به روکش های کناری وصل می شود. هزینه پارسیل دندان نسبت به اوردنچر کمتر است.
دندان های مصنوعی علاوه بر اینکه می توانند با پر کردن فضای خالی دندان موجب اصلاح طرح لبخند فرد شوند و بر روی اعتماد به نفس او تاثیر بگذارند، مزایای عملکردی را نیز برای بیماران به همراه داشته و امکان غذا خوردن و بهبود در صحبت کردن را برای او ایجاد می نمایند. اگر از دندان های مصنوعی به درستی مراقبت شود به راحتی 5 الی 10 سال عمر می کنند. هزینه ای که برای دندان مصنوعی صرف می شود در مقابل مزایایی که به دنبال دارد، بسیار ناچیز است و ارزشش را دارد.
بعد از تصمیم برای استفاده از دندان مصنوعی، با توجه به هزینه های دندان مصنوعی برای افزایش عمر و ماندگاری بهتر است مراقبت های بعد از آن ها را در نظر بگیرید:
خیر. به دو علت نباید شب با دندان مصنوعی خوابید.
اول اینکه لثه ها نیاز به استراحت دارند چون تمام طول روز فشار دندان های مصنوعی را تحمل می کردند و 8 ساعت خواب شب می تواند این استراحت را فراهم کند.
دوم اینکه فواصل بین دندان مصنوعی و لثه ها محل خوبی برای تجمع باکتری است و برای رعایت بهداشت دندان و لثه بهتر است دندان مصنوعی شب ها خارج شود.
بعد از کشیدن دندان استخوان فک تحلیل می رود و چون اندازه دندان های مصنوعی تغییر نمی کند باعث می شود فرد احساس کند که دندان های مصنوعی برای او لق شده اند. بهترین راه حل برای کسانی دندان مصنوعی روی لثه هایشان به خوبی سوار نمی شود استفاده از اوردنچر (دندان مصنوعی) متکی به ایمپلنت است.