گاهی به دلیل نمایان بودن بریس های ارتودنسی دندان، فرد از انجام درمان سر باز می زند. برخی از افراد تمایلی به مشخص بودن بریس های ارتودنسی در دهان خود ندارند و نمی خواهند سیم و براکت بر روی دندان های آنها نمایان باشد. خوشبختانه این مشکل در ارتودنسی برطرف شده و فرد می تواند برای مرتب کردن دندان ها و اصلاح بی نظمی آن ها از انواع ارتودنسی نامرئی استفادە کند.
اگر شما هم طرفدار ارتودنسی نامرئی هستید، به شما توصیه می کنیم این مقاله را تا آخر بخوانید تا با انواع ارتودنسی نامرئی، مزایا و معایب آن ها آشنا شوید.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleاین نوع از درمان به ارتودنسی ای گفته می شود که بریس ها و دستگاه ارتودنسی در دهان فرد قابل مشاهده نیستند و جلب توجه نمی کنند. این بریس ها همانند ارتودنسی معمولی در اصلاح فرم دندان ها، درمان کجی و نامنظمی دندان ها نقش دارند.
معمولا افرادی که دارای دندان های نامنظم و کج هستند و برای درمان آن ها نیاز به ارتودنسی است و نمی خواهند که بریس های ارتودنسی در دهانشان جلب توجه کند یا به دلیل سن بالا علاقه به ارتودنسی های فلزی ندارند، می توانند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند. همچنین اگر مشکل فرد چندان شدید نباشد، می توان با این ارتودنسی آن را حل کرد.
ارتودنسی های زیادی برای اصلاح نامرتبی و ناهنجاری دهان و دندان وجود دارد، اما فقط ۳ مورد از آن ها جزء ارتودنسی نامرئی بە حساب می آیند کە در ادامە بە آن ها می پردازیم:
در ارتودنسی اینویزیلاین از الاینرهای شفاف و متحرکی برای اصلاح ناهنجاری دندان ها استفاده می شود. الاینرها، پلاک های متحرکی از جنس پلاستیک شفاف هستند که اطراف دندان را در بر می گیرند. به این ارتودنسی به دلیل شفاف بودن پلاک ها، ارتودنسی نامرئی نیز گفتە می شود.
برای ساخت الاینرها از دهان قالب گیری می شود و طبق الگوی به دست آمده، پلاک ها ساخته می شوند. این پلاک های نامرئی، متحرک هستند و در صورت لزوم و برای حداکثر 2 ساعت در روز برای غذا خوردن و مسواک زدن دندان، می توان آن ها را از دهان خارج کرد.
نوعی ارتودنسی ثابت که براکت های آن از جنس سرامیک هستند، نسبت به سایر ارتودنسی های فلزی کم تر جلب توجه می کنند. به همین دلیل، ارتودنسی سرامیکی جزء انواع ارتودنسی نامرئی بە حساب می آید.
با قالب گیری از دندان ها، براکت ها و سیم ارتودنسی ساخته می شوند و بر روی دندان ها نصب می شوند. کش های ارتودنسی نیز بر روی براکت ها و سیم قرار داده می شوند. در این درمان، براکت هایی که بر روی دندان قرار دارند از جنس سرامیک و همرنگ دندان هستند و فقط سیم ارتودنسی در این ارتودنسی دیده می شود. در این حالت توصیه می شود که کش های ارتودنسی همرنگ سرامیک انتخاب شوند تا کمتر جلب توجه کنند.
ارتودنسی لینگوال از انواع ارتودنسی نامرئی است چون بریس های ارتودنسی در این روش در پشت دندان ها نصب می شوند و کسی متوجه وجود براکت ها و سیم ارتودنسی در دهان نمی شود. این ارتودنسی به ارتودنسی پشت دندانی نیز معروف است.
براکت های ارتودنسی لینگوال دقیقا مانند ارتودنسی فلزی و سرامیکی ثابت است، فقط با این تفاوت که براکت ها و سیم ارتودنسی در قسمت پشتی دندان نصب می شوند.
این ارتودنسی ها مزایای خاصی دارند که اصلی ترین آن نامرئی بودن است. در ادامه به مزایای هر کدام به طور جداگانه اشاره می کنیم.
🔸 بیشتر بخوانید: مدت زمان ارتودنسی دندان چقدر است؟
این دو نوع ارتودنسی ثابت و نامرئی دارای مزیت های زیر هستند:
ارتودنسی ها در کنار مزیت هایی که دارند، ممکن است معایبی نیز داشته باشند که برای فرد چالش برانگیز باشند. در ادامه به آنها می پردازیم:
این روش ها به دلیل ثابت بودن داراری معایب زیر هستند:
ارتودنسی های نامرئی با توجه به عوامل مختلفی هزینه متفاوتی دارند. این عوامل تاثیرگذار در هزینه ارتودنسی عبارتند از:
🔸 بیشتر بخوانید: قیمت کشیدن دندان در سال 1403
انواع ارتودنسی های نامرئی با توجه به ویژگی های خاص اجزای آن ها، کسی متوجهشان نمی شود و این مسئله مشکل افرادی را که با براکت ها و سیم ارتودنسی روی دندان مشکل دارند، حل می کند. برای انتخاب بهترین ارتودنسی نامرئی باید به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد و با توجه به شرایط شما تصمیم بگیرد.
🔸 بیشتر بخوانید: بهترین متخصص ارتودنسی در کرج