زیبایی دندان های جلو بسیار حائز اهمیت است. در صورتی که دندانهای قدامی دچار مشکل شده باشند می توان با کمک روکش دندان جلو، دوباره زیبایی را به دندان ها باز گرداند. اگر دندان های جلویی شما هم دچار مشکل شده اند و نیاز به روکش دندان جلو دارید، به شما توصیه می کنیم تا آخر این مقاله با ایمپلنت دکتر همراه باشید و با روکش کردن دندان های جلو و مراحل انجام آن آشنا شوید.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleروکش دندان یک کلاهک سفید به شکل تاج دندان است که برای محافظت از ساختار دندان و زیبایی آن بر روی سطح خارجی دندان نصب می شود. یکی از مواردی که در دندانپزشکی به آن توجه زیادی می شود، روکش دندان قدامی است که به دلیل نمایان بودن دندان های جلو اهمیت زیادی دارد.
وقتی صحبت از دندان های جلو می شود، منظور 6 یا 8 دندان جلویی فک هستند که با لبخند زدن نمایان می شوند. برخی از افراد فقط نیاز به روکش کردن یک دندان و برخی دیگر نیاز به روکش کردن چند دندان قدامی دارند و بسته به پیشنهاد دندانپزشک و علاقه بیمار این تعداد متفاوت است.
روکش کردن دندان های جلو با هدف تقویت مینای دندان، افزایش طول عمر و زیبا شدن آن انجام می شود. زمانی که دندان جلو یکی از مشکلات زیر را داشته باشد، نیاز به روکش دارد:
چندین نوع روکش دندان وجود دارد، اما برای دندانهای قدامی نمی توان هر روکشی را انتخاب کرد. در اصل 4 نوع روکش برای کاور کردن دندان وجود دارد و عبارتند از:
از روکش تمام فلزی نمی توان برای روکش دندان جلو استفاده کرد، چون ظاهر دندان ها و لبخند افراد را زشت می کند و رنگ تمام نقره ای، استیل و یا طلا جلوه خوبی به دندان های قدامی نمی دهد. اما روکش های سرامیکی، فلز – سرامیک و زیرکونیا همرنگ دندان هستند.
روکش های تمام سرامیک و بدون فلز، به یکی از بهترین روکش های دندانی جهت زیبایی تبدیل شده اند و به دلیل نداشتن هیچ گونه فلزی، دقیقا شبیه به دندان های طبیعی هستند و بیشتر برای روکش دندان جلو به کار می روند.
این روکش های دندانی حد واسط بین روکش های تمام فلزی و روکش های تمام سرامیکی هستند. قسمت داخلی روکش از فلز است و سطح آن یعنی تاج از جنس سرامیک است و به دلیل استحکام بالا و سفید بودن تاج آن، برای روکش کردن دندان های قدامی مناسب است.
در روکش فلز – سرامیکی، رنگ فلزی قسمت داخلی روکش، بر روی رنگ سرامیک سایه می اندازد و از طرفی در برخی شرایط (مانند عقب رفتن خط لثه)، در کنار خط لثه یک قسمت حلقه مانند از فلز داخلی روکش نمایان می شود و ممکن است جلوه بدی به دندان ها بدهد؛ بنابراین این روکش را زمانی برای روکش دندان قدامی به کار می برند که استحکام دندان مد نظر باشد.
روکش زیرکونیا شبیه به روکش سرامیکی است اما با این تفاوت که قسمت داخلی روکش با فلز سفید رنگ زیرکونیا تقویت شده و قسمت خارجی آن همان سرامیک است.
برای روکش دندان جلو، از روکش های زیرکونیا و سرامیکی بیشتر استفاده می شود، چون طبیعی تر به نظر می رسند و همرنگ دندان هستند.
?? بیشتر بخوانید:
دندانپزشک برای روکش کردن دندان قدامی یک بیمار باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهد:
قیمت روکش دندان جلو به چند عامل مختلف بستگی دارد که در زیر به برخی از آن اشاره میکنیم:
اگر روکش به منظور درمان مثلا عصب کشی انجام شود، بیمه باید قسمتی از هزینه روکش دندان را پرداخت کند. اما اگر با هدف زیبایی انجام شود، هزینه آن را پوشش نمیدهد.
طول عمر روکش دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد و جنس روکش از مهم ترین عواملی است که در ماندگاری آن تاثیر دارد. اگر روکش دندان از زیرکونیا باشد تا 30 سال ماندگاری دارد و روکش های سرامیکی نیز 20 سال طول عمر دارند. البته برای اینکه روکش ها ماندگاری بالایی داشته باشند، باید به خوبی از آن ها مراقبت کرد و تمام توصیه های پزشکی را به خوبی رعایت کرد.
روکش دندان های قدامی از نظر زیبایی اهمیت زیادی دارد و برای روکش کردن دندان های جلو باید از 3 روکش تمام سرامیکی، زیرکونیا و فلز – سرامیک استفاده کرد، چون این روکش ها سفید و همرنگ دندان هستند؛ البته روکش تمام سرامیکی و زیرکونیا طبیعی تر به نظر می رسند.