اصولا افرادی که کاندیدای درمان های ارتودنسی هستند، ممکن است نگرانی یا حتی ترس از ارتودنسی دندان داشته باشند. در صورتی که این افراد با مراحل ارتودنسی دندان آشنا باشند قطعا از میزان ترس و نگرانی آنها کاسته خواهد شد. با ما در ادامه این نوشتار همراه باشید تا مرحله به مرحله ارتودنسی دندان را به ترتیب برای شما شرح دهیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleطول درمان ارتودنسی دندان به فاکتورهای مختلفی مانند نوع ناهنجاری دندانی، میزان ناهنجاری، سن بیمار، نوع درمان و … بستگی دارد. اما به طور کلی، ارتودنسی دندان یک درمان زمان بر در حوزه دندانپزشکی است.
شایان ذکر است که ارتودنسی دندان کودکان به نسبت بزرگسالان سریع تر انجام می شود و همچنین افرادی که تحت درمان ارتودنسی نامرئی (اینویزیلاین) هستند، به دلیل خفیف بودن نوع ناهنجاری طول درمان کوتاه تری دارند. برای اطلاع از طول درمان ارتودنسی، بهترین پاسخ را به شما متخصص ارتودنسی خواهد داد و لاغیر!
مراحل ارتودنسی در هر فردی به نسبت نوع ناهنجاری دندانی، شدت ناهنجاری، روش درمان و سن بیمار می تواند متفاوت از دیگری باشد. برای مثال مراحل ارتودنسی ثابت و متحرک با یکدیگر فرق دارد و همینطور مراحل ارتودنسی دندان کودکان و بزرگسالان نیز با یکدیگر فرق دارند. اما به طور کلی مراحل ارتودنسی دندان به شرح زیر است:
توصیه ما به افرادی که ترس از درمان های دندانپزشکی دارند این است که قبل از شروع درمان ارتودنسی حتما خود را از نظر روحی و روانی آماده کنند. در صورتی که شما ترس از ارتودنسی دندان دارید، با انجام موارد زیر می توانید به آرامش خاطر برسید:
در مراجعه اول، متخصص ارتودنسی به معاینه کامل دهان و دندان شما می پردازد. همچنین در این جلسه ارتودنتیست درباره بیماری ها و داروهایی که استفاده می کنید سوال می کند و برای شما عکسبرداری از دهان و دندان را تجویز می کند.
شما در این جلسه می توانید درباره روش درمان، طول درمان، هزینه ارتودنسی دندان و یا هر گونه سوالی که درباره این درمان دارید از پزشک خود بپرسید.
متخصص ارتودنسی به منظور اطمینان خاطر از نوع و شدت ناهنجاری، بیمار را به مراکز رادیولوژی دهان و دندان به منظور عکسبرداری ارجاع می دهد. در صورتی که تصاویر، نشان دهنده هر گونه مشکل اعم از پوسیدگی دندان و … باشد، باید قبل از شروع درمان ارتودنسی رفع شوند.
?? بیشتر بخوانید:
متخصص ارتودنسی قبل از نصب براکت های ارتودنسی، دندان ها را پالیش می زند و تمیز می کند.
یکی از مهم ترین مراحل ارتودنسی دندان، انتخاب روش درمان است. متخصص ارتودنسی با توجه به معاینات انجام شده، عکس رادیولوژی دندان، نیاز بیمار و درخواست بیمار، بهترین روش ارتودنسی را انتخاب می کند. انواع روش های ارتودنسی دندان شامل ارتودنسی ثابت و ارتودنسی متحرک است که هر کدام از این روش ها نیز انواع مختلفی دارند.
مراحل ارتودنسی دندان با نصب براکت ها به پایان نمی رسد بلکه شما تا پایان طول درمان موظف هستید در بازه های زمانی منظم و تعیین شده به کلینیک ارتودنسی مراجعه کنید تا ارتودنتیست وضعیت دندان ها را بررسی کند و در صورت نیاز تنظیم مجدد براکت ها را انجام دهد.
برخی از متخصصین ارتودنسی ممکن است پس از پایان درمان ارتودنسی تا مدتی استفاده از نگهدارنده ارتودنسی یا ریتینر را برای بیماران خود تجویز کنند. استفاده از ریتینرها به منظور تثبیت درمان و جلوگیری از بازگشت دندان ها به موقعیت قبلی استفاده می شود.
ما در این نوشتار سعی کردیم به طور کلی درباره مراحل ارتودنسی صحبت کنیم. زیرا مراحل ارتودنسی دندان تحت شرایط مختلف اعم از نوع ناهنجاری، شدت ناهنجاری، سن بیمار، نوع درمان ارتودنسی و … می تواند کاملا متفاوت از یکدیگر باشد.
منبه : سایت دکتر خضری – متخصص ارتودنسی در کرج