ارتودنسی برای اصلاح فرم دندانها، برطرف کردن کجی دندان ها و سایر مشکلات دندانی و فک به کار می رود. با ارتودنسی، مشکلات وسیعی از دهان و فک و دندان برطرف می شود. برای آشنایی بیشتر با مشکلات قابل حل با ارتودنسی تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleارتودنسی دندان یک روش درمانی برای اصلاح فرم و کجی دندان ها است که با کمک براکت ها و سیم ارتودنسی به دندان ها و فک فشار لازم وارد می شود. با این کار دندان ها مرتب و در حالت طبیعی خود قرار می گیرند.
معمولا ارتودنسی برای درمان مشکلات زیر استفاده می شود:
اگر دندانها بیش از حد شلوغ باشند و روی هم قرار بگیرند، جلوه بدی به لبخند فرد می دهد، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را برای فرد سخت می کند. در این حالت امکان بروز پوسیدگی دندان، التهاب و عفونت لثه وجود دارد. این مشکل را با برداشتن دندان های اضافی و ارتودنسی می توان برطرف کرد که در نتیجه دندانها مرتب و صاف می شوند.
ناهماهنگی فک ها باعث ایجاد بایت ناهموار می شود. این مشکل در هنگام قرار دادن دندانها روی هم، باعث ایجاد درد، ناراحتی و فشار بر روی مفصل گیجگاهی و فک پایین در فرد می شود. برای درمان این مشکل، متخصص ارتودنسی از ارتودنسی استفاده می کند.
🔸 بیشتر بخوانید: متخصص ارتودنسی در کرج
یکی دیگر از مشکلات قابل حل با ارتودنسی، وجود فاصله بین دندان ها است. این فاصله باعث تجمع مواد غذایی و پلاک در بین دندانها می شود. با ارتودنسی دندان و وارد کردن فشار کم، این فاصله دندانی از بین می رود.
نامرتبی، کجی و شلوغی دندان ها باعث می شود که فرد نتواند به راحتی بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کند؛ که در نتیجه سبب ایجاد عفونت در دهان و لثه می شود. اگر فرد دندانهای خود را ارتودنسی کند، بیماری پریودنتال لثه به راحتی قابل درمان است.
زمانی که دندان های فک پایین کمی جلوتر از دندان های فک بالا باشند، آندربایت به وجود می آید. این مشکل، جزو مشکلات قابل حل با ارتودنسی است. با ارتودنسی دندان، فک پایین در حالت طبیعی خود قرار می گیرد.
اگر دندان های بالا خیلی جلوتر از دندان های پایین باشند، به آن اوربایت می گویند و برای درمان این مشکل می توان از ارتودنسی و بریس ها استفاده کرد. با ارتودنسی دندان های جلو را می توان کمی به عقب برگرداند.
در این مشکل، دندانهای جلو در داخل دندان های فک پایین قرار دارند که باعث فرسودگی، عقب رفتن لثه و رشد نامتقارن فک می شود. با براکت های ارتودنسی کراس بایت درمان می شود.
زمانی که فاصله دندان های فک بالا و پایین زیاد باشد و دندان ها به سمت جلو قرار گرفته باشند، در هنگام بستن دندانها و گاز گرفتن، دندان ها به خوبی روی هم قرار نمی گیرند. با ارتودنسی این مشکل قابل درمان است.
🔸 بیشتر بخوانید: مدت زمان ارتودنسی
علاوه بر مشکلات گفته شده در بالا، ارتودنسی به طور مستقیم و غیر مستقیم می تواند مشکلات زیر را درمان کند:
موقعیت استخوان فک می تواند در تنفس فرد تاثیر بگذارد. وجود مشکلات فکی سبب آپنه در خواب، خرخر شدید در خواب و کمبود خواب می شود. با ارتودنسی ناهماهنگی فک درمان می شود و مشکلات ناشی از آن بعد از اتمام ارتودنسی نیز درمان خواهند شد.
جویدن در هنگام وجود ناهماهنگی در فک باعث ایجاد درد، ناراحتی، بی حسی در فک، درد در گوش و قفل شدن فک می شود. این مشکل، جزو مشکلات قابل حل با ارتودنسی است. یعنی با انجام ارتودنسی مشکلات فک برطرف می شود و درد یا ناراحتی آن نیز از بین می رود.
ممکن است سردرد و گردن درد مربوط به مشکلات استخوان فک و مفصل گیجگاهی باشد. در صورتی که سردرد و گردن درد با مصرف دارو برطرف نشد، توصیه می شود فرد برای درمان آن به متخصص ارتودنسی مراجعه کند؛ چون این مشکل نیز می تواند جزو مشکلات قابل حل با ارتودنسی باشد. ارتودنتیست به خوبی وجود مشکل را بررسی و درمان لازم را انجام می دهد.
ارتودنسی های زیر در درمان مشکلات دندان و فک به کار می روند:
🔸 بیشتر بخوانید:
معمولا ارتودنسی ثابت از سه جزء تشکیل شده است. این اجزا با اعمال فشار بر روی دندانها و فک، آنها را جابه جا و به حالت طبیعی خود باز می گردانند. این اجزا شامل موارد زیر هستند:
ارتودنسی متحرک شامل پلاک های متحرکی است که این پلاک، فشار لازم را به فک و دندان وارد می کند و مشکلات مربوطه را درمان می کند. پلاک های متحرک فلزی یا الاینرهای پلاستیکی شفاف هستند.
🔸 بیشتر بخوانید: مراحل ارتودنسی دندان
معمولا ارتودنسی مشکلات ناهماهنگی فک، نامرتبی و شلوغی دندان ها، وجود فاصله دندانی، بیماری لثه، اوربایت، آندربایت، اپن بایت، کراس بایت و … را درمان می کند. علاوه بر درمان مشکلات دندانی و فک، اختلالات خواب، تنفسی، سردرد و گردن درد را نیز به طور غیر مستقیم درمان می کند.