ممکن است از دست دادن یک یا چند دندان یا آسیب شدید به دندان باعث اختلالات جزئی در تکلم، نداشتن لبخندی بی نقص و زیبا، کاهش زیبایی و بزرگ نشان دادن سن افراد شود. از این رو برخی از افراد دست به دامان پروتزهای دندانی شده و میخواهند دندانهای از دست رفته شان را جایگزین کنند. دو روش برای جایگزین کردن دندانهای آسیب دیده یا از دست رفته وجود دارد: دندان مصنوعی و ایمپلنت (کاشت دندان).
ما در این مقاله میخواهیم درباره ایمپلنت دندان، مراحل ایمپلنت دندان، مزایا و معایب و تمامی شرایط لازم برای انجام آن را برای شما توضیح دهیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleیک روش ترمیمی و نوین است که با آن دندان از دست رفته را جایگزین میکنند. ایمپلنت روش بسیار خوبی برای جایگزین کردن پروتزهای مصنوعی سنتی است که البته استفاده از این روش نیاز به شرایط خاصی دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. جنس ایمپلنتها از فلز تیتانیوم است که با بدن انسان سازگاری دارد.
در واقع ایمپلنت یک پیچ است که به عنوان یک ریشه برای دندانهای آسیب دیده و یا به طور کل کشیده شده عمل میکند. این پیچ درون استخوان فک کاشته شده، پس از اینکه با استفاده از اباتمنت به استخوان فک جوش خورد، تاج مصنوعی را برروی ریشه تیتانیومی قرار میدهند. تاج ممکن است از جنس رزین، چینی یا سرامیک باشد و برای هر شخص منحصر به فرد و مخصوص همان شخص ساخته میشود.
پس از اتمام انجام مراحل ایمپلنت دندان جای خالی دندانهای کشیده شده پر میشود، زیبایی را به لبخند شخص برمیگرداند و همچنین از مشکلات دیگری اعم از تحلیل رفتن لثهها، سخت جوییدن غذا و مشکلاتی که در تکلم افراد بوجود میآید رهایی میابد.
عمل ایمپلنت دندان را نمیتوان تحت هر شرایطی و برای هر فردی انجام داد. متخصص ارتودنسی با مشاوره و معاینهی قبل از درمان از واجد شرایط بودن مراجعه کننده اطمینان حاصل کرده و در صورت نیاز فضای لازم را برای اعمال ایمپلنت تنظیم و ایجاد میکند.
پس اگر میخواهید ایمپلنت دندان را انجام دهید باید:
به همین منظور متخصص از همان ابتدا از شما میخواهد که چند آزمایش خاص را انجام دهید تا سلامت جسم شما تایید شود. بیشترین دلیلی که مانع انجام مراحل ایمپلنت دندان میشود عفونت است، زیرا این عمل در لثه انجام داده میشود و وجود هرگونه عفونتی باعث میشود عمل ناموفق انجام شود.
همچنین مبتلایان به بیماریهای مربوط به استخوان، سرطان، بعضی از بیماریهای تنفسی، فشار خون، خود ایمنی، روماتیسم، ایدز و افرادی که به مواد مخدر و الکل اعتیاد دارند به هیچ وجه نمیتوانند از این روش استفاده کنند.
کسانی که از بیماریهای روانی رنج برده و از لحاظ سلامت روان در شرایط مناسبی نیستند، مانند بیماران اسکیزوفرنی نباید این عمل را انجام دهند.
افراد زیر هجده سال به دلیل اینکه هنوز استخوان فکشان در حال رشد است نباید عمل ایمپلنت را انجام دهند.
باید تا زمانی که نوزادتان بدنیا بیاید صبر کنید و عمل ایمپلنت دندان را انجام ندهید.
از آنجایی که تمامی این مراحل باید توسط یک متخصص خبره و با تجربه انجام گیرد. لازم است که در ابتدا یک متخصص باتجربه را پیدا کنید. سپس:
هرچند که مزایای ایمپلنت دوبرابر معایب آن است، اما بد نیست بدانید که به احتمالا خیلی کم ممکن است این موارد ناخوشایند برای افرادی که این عمل را انجام داده اند اتفاق بیوفتد.
داشتن حساسیت به فلز تیتانیوم بسیار نادر است، اما با این حال اگر شخصی به تیتانیوم حساس باشد احتمال دارد با التهاب و تورم در ناحیهای که در آن جراحی شکل گرفته مواجه شود.
در حین و حتی بعد از انجام مراحل ایمپلنت دندان امکان بروز عفونت وجود دارد. اعمالی مانند سیگار کشیدن و رعایت نکردن بهداشت دهان باعث بروز و تشدید عفونت میشود.
حفره های سینوسی و استخوان فک به طور مستقیم در ارتباط هستند و اگر مراحل ایمپلنت دندان به درستی و یا توسط پزشک متخصص انجام نشوند ممکن است باعث ایجاد عفونت سینوسی شود.
به طور کلی بعد از انجام هر جراحی ممکن است عوارض دردناک و ناخوشایندی برای افراد ایجاد شود. در انجام عمل ایمپلنت دندان مواردی چون احساس درد و تورم صورت و لثه (که کاملا طبیعی است)، کبودی و خونریزی ممکن است پیش بیاید.
همچنین ممکن است به لثه آسیب وارد شود. اگر متخصصی که به آن مراجعه کرده اید در انجام دقیق مراحل ایمپلنت دندان از مهارت بالایی برخوردار نباشد ممکن است به بافت لثهها آسیب وارد کند.
بهتر است بلافاصله هرچه زودتر بعد از کشیدن دندان خود به کاشت ایمپلنت اقدام کنید و هرچه زودتر مراحل ایمپلنت دندان را آغاز کنید تا استخوان فکتان تحلیل نرود.
با رعایت توصیههای پزشکی و بهداشت دهان و دندان، اجتناب از استعمال دخانیات و داشتن رژیم غذایی مناسب تا زمان بهبودی کامل از بروز عوارض ایمپلنت جلوگیری کنید.