ایمپلنت دندان یکی از بهترین گزینه ها برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را از دستداده اند. ایمپلنت یک دستگاه پروتز ثابت است که از یک پیچ فلزی که در استخوان فک قرار می گیرد و یک روکش دندان تشکیل شده است. هدف از ایمپلنت دندان پوشاندن فضای خالی یک یا چند دندان از دست رفته یا کشیده شده است. همیشه انتخاب ایمپلنت مناسب یکی از دغدغه های افرادی است که می خواهند فضای خالی دندان های خود را توسط ایمپلنت های دندانی پر کنند. در ادامه همراه ما باشید تا به طور کامل درمورد انواع ایمپلنت، کشورهای سازنده و انتخاب بهترین ایمپلنت دندان توضیح دهیم.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleایمپلنت دندان دو نوع اصلی دارد که عبارتند از:
ایمپلنت دندان به عنوان رایج ترین روش برای جایگزینی دندانهای از دست رفته، انواع مختلفی دارد که برای کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه 5 مورد آنها را به طور کامل به شما توضیح خواهیم داد:
این نوع از ایمپلنت همان چیزی است که همه افراد تا اسم این درمان به گوششان می خورد، تصور می کنند. در این امیپلنت دندانی یک پایه از جنس تیتانیوم در استخوان فک قرار داده می شود، سپس یک قطعه اباتمنت بر روی آن قرار می گیرد و در آخر نیز روکش دندان بر روی آن ثابت می شود.
این روش هنگامی استفاده می شود که فرد چند دندان کنار هم را از دست داده باشد. در این صورت جای خالی دو دندان ابتدایی و انتهایی با ایمپلنت تک دندان پر شده و دندانهای مابین اینها به روش بریج دندان، بر دو دندان ابتدایی و انتهایی تکیه خواهند کرد. لازم به ذکر است که بریج دندان بر پایه ایمپلنت از بریج معمولی دندان پایداری بیشتری دارد.
🔸 بیشتر بخوانید: بریج یا ایمپلنت دندان
این نوع ایمپلنت دندان برای پر کردن جای خالی یک قوس فکی کامل است و بر خلاف دندان مصنوعی ثابت بوده و کاملا مانند دندانهای طبیعی هستند. در این روش پروتزهای کامل یک قوس فک بر روی 4 پایه ایمپلنت دندان قرار می گیرد.
🔸 بیشتر بخوانید: هزینه دندان مصنوعی
مینی ایمپلنت دندان نیز شبیه ایمپلنت های معمولی است با این تفاوت که سایز آنها کوچک تر است. در شرایطی که فضای خالی یا تراکم استخوانی کافی برای قرارگیری ایمپلنت معمولی وجود نداشته باشد، از این روش استفاده می شود.
استفاده از ایمپلنت برای فیکس کردن پروتز کامل و پارسیل (تکه ای) در دهان، روش دیگری در استفاده از ایمپلنت است. این روش جایگزینی مناسب برای خمیر چسبهای مرسوم برای فیکس کردن دندان مصنوعی در دهان است.
از جمله مشکلات اصلی که باعث سردرگمی افراد در انتخاب بهترین نوع ایمپلنت دندان می شود، تنوع بالا در کشورها و برندهای سازنده آن است. اینکه کدام برند برای آنها مناسب است و چه تفاوتی باهم دارند سؤالی است که در ادامه سعی داریم به آن پاسخ دهیم. به طور کلی ایمپلنت هایی که در کشور ما موجود هستند، توسط کشورهای اروپایی و کره جنوبی تولید شده اند. برای دریافت اطلاعات کامل در این باره، مقاله بهترین برند ایمپلنت در ایران را مطالعه کنید.
کشور سازنده ایمپلنت تنها عامل تأثیرگذار در کیفیت آن نیست. به عنوان مثال ایمپلنت های کره ای به چندین گروه تقسیم می شوند. جالب است بدانید که بسیاری از ایمپلنت های اروپایی موجود در بازار کیفیت کمتری از محصولات کره ای دارند. تشخیص ایمپلنت مناسب و آگاهی از کیفیت برندهای مختلف آن برای ما راحت نیست. توصیه ما به شما این است که به دنبال یک متخصص پروتز مناسب برای انجام ایمپلنت خود باشید. در این صورت نسبت به مواد به کار برده نیز آسوده خاطر خواهید بود.
🔸 بیشتر بخوانید:
به گفته دندانپزشکان و متخصصان در زمینه پروتزهای دندان، ماده انتخابی برای ساخت ایمپلنت دندان، تیتانیوم به شکل خالص آن است. آلیاژ تیتانیوم رایج ترین ماده مورد استفاده در ایمپلنت های دندانی است و دلیل اینکه تیتانیوم بهترین ماده برای ایمپلنت های دندانی است، مهم تر از همه استحکام مکانیکی بالا و زیست سازگاری بالای آن است. به این صورت که بدن را پس نمی زند و به خوبی با بافت استخوانی اطراف خود پیوند می خورد.
پس از آن زیرکونیوم یکی از مواد مورد استفاده در ساخت ایمپلنت است. رنگ سفید زیرکونیوم شباهت زیادی به دندان های اصلی دارد و می تواند دوام فوق العادهای را به شرط رعایت بهداشت دهان و دندان تضمین کند. بسیاری از دندانپزشکان ضمانت مادام العمر با ایمپلنت هایی از این نوع را ارائه می دهند و به قابلیت اطمینان آنها اعتماد دارند.
علاوه بر این، زیرکونیوم از تشکیل پلاک باکتریایی در اطراف تاج یا لثه جلوگیری میکند، در برابر خوردگی اسیدی به خوبی مقاومت میکند و در اثر تغییرات دما مشکلی ایجاد نمی کند. این ایمپلنت ها برای بیمارانی استفاده می شود که به تیتانیوم حساسیت دارند و یا افرادی که می خواهند زیبایی بیشتری شبیه دندان های طبیعی داشته باشند.
همان طور که گفته شد، تیتانیوم ماده ای است که به طور گسترده در مراقبت های بهداشتی استفاده می شود، بنابراین از هر نظر ایمن است. برای پروتزهای ارتوپدی متعدد به عنوان یک ساختار حمایت کننده عمل می کند و زیست سازگاری آن نسبت به لثه و استخوان آلوئول حداکثر بوده و زمان بهبودی بعد از عمل را نیز تأمین می کند.
طبق برخی مطالعات زیرکونیوم (سرامیک) با تحمل بیولوژیکی بیشتری همراه است، بنابراین در افرادی که آلرژی دارند ترجیح داده می شود. با این حال ساختار این سیستم ها اغلب از یک بلوک واحد تشکیل شده است، عنصری که عملی بودن مداخلات بعدی را کاهش می دهد. تیتانیوم قادر است بیش از 25 سال و در اکثر موارد حتی یک عمر نیز دوام داشته باشد.
یکی دیگر از نکات قابل توجه، گرایش به پلاک و باکتری است که بیشتر در مورد تیتانیوم مشاهده می شود. این بدان معناست که انتخاب یک ایمپلنت از این نوع نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارد.
ایمپلنت دندان به دلیل داشتن مزایای زیر بهترین انتخاب برای پر کردن جای خالی دندان محسوب می شود:
در مجله دندانپزشکی ایمپلنت با ما همراه باشید.