هزینه پر کردن دندان مانند تمامی اقدامات دندانپزشکی، قیمت ثابت و مشخصی ندارد و به عوامل مختلفی بستگی دارد. پر کردن دندان روشی برای درمان دندان های آسیب دیده و پوسیده است. وقتی که دندانی پوسیده می شود، دندانپزشک برای درمان آن، بخش پوسیده شده را خارج می کند و سپس دندان را با مواد مخصوص پر می کند که به آن ترمیم دندان نیز می گویند. در این مقاله درباره هزینه پر کردن دندان در سال 1403 و انواع روش های پر کردن توضیح داده شده است. در مجله دندانپزشکی ایمپلنت با ما همراه باشید.
قرار است مطالعه کنیم ...
Toggleپر کردن دندان یکی از رایج ترین درمان های دندانپزشکی بوده و حدود 10 درصد از مراجعات روزانه به مراکز دندانپزشکی مختلف مربوط به این درمان است. به طور کلی کسانی که مشکلات دندانی زیر را داشته باشند نیاز به ترمیم دندان دارند:
در اینجا لیست قیمت پر کردن دندان در سال 1403 با دو ماده رایج را بررسی می کنیم.
قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت 1 سطحی | 1.100.000 تومان |
هزینه پرکردن دندان با کامپوزیت 2 سطحی | 1.800.000 تومان |
قیمت پر کردن دندان با کامپوزیت 3 سطحی | 2.200.000 تومان |
قیمت پر کردن دندان با آمالگام 1 سطحی | 960.000 تومان |
هزینه پرکردن دندان با آمالگام 2 سطحی | 1.100.000 تومان |
هزینه پرکردن دندان با آمالگام 3 سطحی | 1.200.000 تومان |
هزینه پین آمالگام | 840.000 تومان |
هزینه ترمیم بیلداپ با آمالگام | 1.800.000 تومان |
هزینه ترمیم بیلداپ با کامپوزیت | 3.600.000 تومان |
این نوع ترمیم مخصوص دندان های عصب کشی شده می باشد و در این نوع ترمیم دندانی، کل تاج دندان باید بازسازی شود.
هزینه پر کردن دندان بر اساس ماده پر کننده و سطح ترمیم تعیین می شود. بسته به اینکه محل پوسیدگی و آسیب دندان کجاست و چقدر آسیب وارد شده، ما چندین سطح ترمیم داریم.
بیشترین میزان پوسیدگی دندان، روی سطح جونده دندان اتفاق می افتد. به این صورت که غذا بین شیارهای دندان تجمع پیدا می کند و به مرور باعث پوسیدگی دندان می شود.
ممکن است پوسیدگی بین دندان ها اتفاق بیفتد. این حالت معمولا دیرتر توسط فرد تشخیص داده می شود، بنابراین دیرتر مراجعه می کند. علت اصلی این نوع از پوسیدگی دندان، استفاده نکردن از نخ دندان است. چون موهای مسواک بین دندان ها را تمیز نمی کنند و پوسیدگی از اینجا شروع می شود. در مواردی که دو تا از سطوح دندان دچار پوسیدگی شوند، به آن ترمیم دو سطحی دندان می گوییم.
برای درمان ضایعات پوسیدگی هایی کاربرد دارد که از مزیال (سطح جانبی از دندان که به سمت میدلاین نزدیک بوده و یا به عبارت دیگر به سمت جلو دهان قرار گرفته است) تا دیستال (سطح جانبی از دندان که از میدلاین دورتر بوده و به سمت عقب دهان می باشد) گسترش یافته باشد. در ترمیم های سه سطحی قاعدتا هر دو سطح بین دندانی و سطح جونده درگیر خواهد شد.
🔸 بیشتر بخوانید:
برای درمان دندان های پوسیده می توان از انواع مواد ترمیمی استفاده کرد. به لطف انواع روش های ترمیم دندان، گزینه های متعددی برای بهبود دندان های پوسیده، خراب و شکسته وجود دارد. با کمک این روش درمانی شما می توانید لبخند بسیار زیبایی داشته باشید. مراحل انجام این درمان به روش زیر است:
مواد مختلفی برای ترمیم دندان وجود دارد که متخصص، بهترین نوع را با توجه به عوامل متعددی در نظر می گیرد. به خاطر داشته باشید که تمام مواد، مناسب برای همه موقعیت ها نیستند و دندانپزشک مناسب ترین ماده را با توجه به نیازها و ضرورت های پزشکی و تخصصی موجود تعیین می کند.
از جمله این مواد عبارتند از:
آمالگام یکی از قدیمی ترین موادی می باشد که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد، رنگ نقره ای دارد و ترکیبی از چند نوع فلز مانند نقره، جیوه و قلع می باشد. برای استفاده از آمالگام باید بخش سالم دندان نیز تراشیده شود تا بتوان ماده را به خوبی به دندان چسباند.
این ماده در برابر سایش مقاوم است و هزینه پر کردن دندان با آمالگام نسبتا ارزان می باشد. اما به دلیل رنگ تیره این ماده، در مناطق بسیار مرئی مانند دندان های جلویی از آن استفاده نمی شود، بلکه در دندان های جلویی بیشتر مواد چینی یا کامپوزیت بکار برده می شود.
یکی دیگر از موادی که برای ترمیم دندان استفاده می شود کامپوزیت است. کامپوزیت ظاهری شبیه به دندان طبیعی ایجاد می کند و بر خلاف ماده آمالگام، در صورت استفاده از این ماده نیازی نیست که بخش سالم دندان برای چسبیده شدن بهتر ماده کامپوزیت تراشیده شود.
ممکن است کامپوزیت دندان ماده مناسبی برای پر کردن های حفره های بزرگ نباشد چون با گذشت زمان شکسته یا دچار خوردگی می شوند. آنها همچنین در اثر استفاده از قهوه، چای یا تنباکو رنگ گرفته و لکه دار می شوند و معمولا عمری حدود 3 سال داشته در حالی که عمر مواد آمالگام بیش از 10 سال است.
🔸 بیشتر بخوانید:
سرامیک یا چینی ماده ای می باشد که برخلاف آمالگام یا کامپوزیت به دندان چسبانده نمی شود. این ماده در لابراتوار دندانپزشکی به شیوه ای تهیه میشود که به خوبی بخش های پوسیده را پوشش می دهد. از آنجایی که این ماده ظاهری شبیه به دندان طبیعی را ایجاد می کند، همانند کامپوزیت مشخص نیست که دندان پر شده است.
سرامیک در برابر مواد نوشیدنی و رنگها مقاوم تر بوده و دیرتر لکه دار می شود. این ترمیم کننده های چینی، عموماً بیشتر سطح دندان را در برگرفته و هزینه پر کردن دندان با سرامیک بالا است و در صورت پوسیدگی یا شکستگی قسمت بزرگی از دندان، تاج یا روکش دندان برای درمان ممکن است توصیه شوند.
هزینه پر کردن دندان با طلا بسیار بالا است و تنها زمانی به کار برده می شود که استحکام بسیار بالایی مورد نظر باشد. ترمیم با طلا مشابه ترمیم سرامیکی در لابراتوار آماده می شود و به افرادی پیشنهاد می شود که می خواهند پرکردگی مقاومی در برابر تغییر رنگ و خوردگی داشته باشند. لایه های طلا به خوبی توسط بافت لثه تحمل می شوند و ممکن است بیش از 20 سال ماندگاری داشته باشند.
منبع : سایت دکتر خضری – بهترین متخصص ارتودنسی در کرج